Elektro myo feedback


Veel mensen bouwen tijdens urenlang schermwerk verhoogde spanning op in de spieren met als uiteindelijk gevolg pols-, elleboog-, nek/schouder- en hoofdpijnklachten wat weer leidt tot concentratieverlies, verlies van productiviteit en uiteindelijk ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

Deze opgebouwde spierspanning worden mensen zich bewust tijdens het onderzoek door gebruik van myo-feedback apparatuur. De geregistreerde spanning in de spieren wordt direct zichtbaar op het scherm zodat de cliënt direct duidelijk wordt wat hij of zij verkeerd doet.

Door de wisselende opdracht 5 seconden actie 5 seconde rust ziet de cliënt op het scherm of hij de actie niet te gespannen of krampachtig doet en of hij in de rustfase de spieren ook daadwerkelijk rust gunt. In een paar minuten kan de cliënt zijn vorderingen waarnemen en wordt het een uitdaging om zo’n laag mogelijke curve te behalen.

De resultaten kunnen in grafiek vorm uitgeprint worden zodat de cliënt gelijk zicht heeft op zijn noodzakelijke verbeterpunten en kunnen worden vergeleken met de resultaten van latere sessies.

Vergoeding
De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van uw verzekeringspakket.